Wat is GroenteTas?

Welkom bij GroenteTas Utrecht

Wat is GroenteTas?

GroenteTas is een project door duurzaamdenkende en groenteliefhebbende studenten dat al in 2005 is opgericht door studenten van milieuwetenschappen.

Het project bestaat uit het verkopen van lokale en biologische groenten en fruit aan studenten en medewerkers op de Uithof van Utrecht.

Wekelijks verkopen wij met veel plezier deze zogenaamde groentetassen aan iedereen die bij ons van te voren een tas heeft besteld.

Met dit project probeert GroenteTas studenten van Utrecht milieubewuster te maken en duurzame consumptie te stimuleren.

Wat zit er in een GroenteTas?

Een groentetas is een pakket waarin iedere week verschillende groenten en fruit zitten. Een deel van de inhoud is iedere week gelijk: appels, peren, uien en aardappelen. Het tweede deel van de tas, meestal bestaande uit drie verschillende groentesoorten, is iedere week anders. In het variërende deel, zijn voornamelijk seizoensgroenten te vinden die op een duurzame manier zijn verbouwd.

De voordelen

Een groentetas is erg voordelig. Voor maar €6 heb je meestal voor de hele week genoeg groenten. Dit is mogelijk doordat wij zelf geen winst maken en zo direct mogelijk van de boeren de groenten kopen: er zit maar één persoon tussen ons en de boeren! Dit zorgt ervoor dat de boeren een eerlijke prijs voor hun groenten krijgen en jij het voor een heerlijke prijs van ons kunt kopen!

Daarnaast zijn al onze producten op een of meerdere manieren duurzaam verbouwd. Alles kom vanuit Nederland en indien mogelijk zelfs vanuit Utrecht. Ook wordt er gekeken naar de manier van verbouwen van de groenten: groenten die niet efficiënt verbouwd kunnen worden in Nederland, zul je dus ook niet snel tegenkomen. Als

je ooit twijfelt over de duurzaamheid van een groente, is er altijd de mogelijkheid om dit zelf na te zoeken: iedere week krijg je een email met daarin de groenten van de komende week vermeld. Hierbij staat een link naar de website van de desbetreffende boeren, waarop te zien is wat hun manier van werken is.

Deze email is niet alleen handig voor het controleren van de afkomst van de groenten. Er staan iedere week ook twee recepten in, zodat je altijd een idee hebt wat je met de inhoud van een tas kunt doen! Sommige weken zitten er zogeheten ‘vergeten groenten’ in de tas. Soms is het lastig om daar zelf een recept mee te bedenken. Dit is waarom wij met liefde een recept voor jou bedenken.

Hoe koop je een GroenteTas?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een tas te bestellen. Als jij lid bent van Art, Alias, Djembé, EcologiCo, Hucbald, Mebiose of UBV, kun jij het bij jouw eigen vereniging bestellen. Ben jij lid van een studievereniging, of ben jij zelf bestuurder van een vereniging, en vind je dat jouw vereniging ook samen zou moeten werken met ons. Stuur dan een mail naar ons voor meer informatie over een samenwerking met GroenteTas.

Als je geen lid bent van een van deze verenigingen, kun je het simpel bij ons bestellen.